Meteen naar de inhoud

Over ons

Het Marxistisch Centrum is een Nederlandse vereniging voor de bevordering van het socialisme en de bekendheid daarvan, ten behoeve van het algemeen belang. Om dit doel te ondersteunen voeren we sinds onze oprichting in mei 2021 een aantal taken uit. Zo geven we socialistische literatuur uit tegen lage prijzen zodat het toegankelijk wordt voor een breed publiek. Ook verkopen we betaalbare producten zoals stickers, posters en t-shirts met een socialistisch of progressief thema via onze webshop, zodat ook op straat het socialisme zichtbaarder wordt. Daarnaast stimuleren we het publieke debat omtrent sociale kwesties, werven we donaties en voeren we andere zaken uit die ons doel ten goede komen. Het doel van het verzamelen van al dit geld is om het te kunnen investeren in socialistische organisaties, initiatieven en projecten. Zo hopen we ons steentje bij te kunnen dragen aan de heropleving van de socialistische beweging in Nederland en daarbuiten!

Het (doen) uitgeven van marxistische literatuur doen we via onze socialistische uitgeverij Proletaris, een handelsnaam van het Marxistisch Centrum. Het verkopen van producten met een socialistisch of progressief thema doen we via onze webshop De Rode Lap, ook een handelsnaam van het Marxistisch Centrum.

Al onze acties zijn zonder winstoogmerk. De volledige financiële opbrengst van onze activiteiten komt ten goede aan ons doel. Zo gebruiken wij het geld dat we ophalen om meer socialistische literatuur uit te geven, meer socialistische merchandise te produceren en de activiteiten van socialistische organisaties te financieren. Wij letten hierbij dat het geld ten goede komt aan het algemeen belang, en niet van individuen.